06 1492 8050   restaurantmogogo@gmail.com
Selecteer een pagina

 DE ERITRESE KEUKEN 

 Een van de hoofdbestandsdelen van de Eritrese maaltijd wordt gevormd door de “Engera” een  soort pannenkoek. Deze pannenkoek neemt dezelfde plaats in bij de maaltijd als aardappelen of rijst in de Nederlandse keuken. Overigens worden aardappelen in Eritrea meestal alleen gebruikt bij het bereiden van de saus.

Qua vlees wordt in de Eritrese keuken relatief veel lams- en schapenvlees gegeten. Kip en rundvlees worden veel minder gebruikt.

De groenten die geserveerd worden bij de maaltijd worden meestal gebakken en aangemaakt met een pepersaus. Een van de groenten die veel gebruikt wordt is de zogenaamde “kusta” ( van origine een Italiaans woord) Dit is een groente die je kan vergelijken met de Chinese groente paksoi. Soms gebruikt men ook zogenaamde “wilde groenten”. Daarnaast maakt men ook een mix van sla, tomaat, ui , etc en wordt er ook “adri” gegeten een soort mosterd.

Populaire vruchten zijn mango, papaya en “beles”een cactusvrucht.

Aparte gerechten die we nog kunnen noemen zijn “tihany-tiblo“. Dit zijn meelballetjes ( gemaakt van meel, lauw water en zout) die geserveerd worden met een saus en “ga-at” ( gemaakt van boerenboter met peper en yoghurt). Deze worden geserveerd nadat een vrouw bevallen is van haar kind.  

In Eritrea eet men niet uit aparte borden maar samen uit een grote schaal. Ook gebruikt men geen mes, vork of lepel maar eet men met de handen. Is dit eigenlijk ook niet veel lekkerder? Men zit dan op de grond rondom de “Mosob“. Dit is een soort korf met soms wat kleine stoeltjes erbij voor de kinderen.